03 OKTOBER 2023

Een kijkje achter de schermen

De waarde van projectfotografie

Mooi en kwalitatief goed werk verdient het om goed vastgelegd te worden. Voor onze relaties, voor communicatiedoeleinden maar zeker ook voor intern gebruik. Waarom en hoe we dat doen? Dat delen we graag met je. Zo waren we in september bijvoorbeeld welkom bij Drukkerij van Eerd in Tilburg en bij Green Square Logistics IV in Aalsmeer. Beide projecten zijn opgeleverd in de eerste helft van 2023. En bij beide heeft onze fotograaf prachtige én nuttige beelden geschoten.

 

Goede voorbereiding is het halve werk

Voor aanvang van iedere fotosessies treffen we uitgebreide voorbereidingen. We maken als het ware een spoorboekje, waarin we precies vastleggen wat we willen fotograferen. Dit doen we (onder andere) op basis van terreinplannen en plattegronden. We bootsen ook de positie van enkele renders (dat zijn visualisaties van het concept van het project, ontstaan tijdens de ontwerpfase) na. Zo zie je de visuele contrasten tussen de initiële concepten en de uiteindelijke uitvoering. Dat is echt gaaf!

 

Vaste fotograaf

Quadrant4 werkt al jarenlang met veel plezier samen met fotograaf John van Groenedaal. Hij legt zowel het in- als exterieur van onze projecten op een zeer aantrekkelijke manier vast. John heeft zijn eigen kenmerkende stijl en – heel belangrijk! – veel oog voor detail. Hij schiet mooie platen van zowel de architectuur in zijn geheel als van unieke kenmerken of details. Daarbovenop is het voor ons prettig dat, door de lange samenwerking met John, de stijl van beelden op onze website eenduidig is.

 

Veiligheid, privacy, AVG

Natuurlijk stemmen we fotografiesessies goed af met onze opdrachtgevers en andere betrokken partijen. Denk bijvoorbeeld aan het vooraf informeren van medewerkers om zo hun privacy te waarborgen. En ook tijdens de shoot zijn John en de betrokken medewerker van Quadrant4 meestal ‘niet te missen’. Ze zijn voor iedereen makkelijk te herkennen aan hun hesjes of naambadges. Wel zo transparant. Niemand voelt zich daardoor ‘overvallen’.

 

Details vastleggen voor kwaliteitsdoeleinden

Elke architectonische oplevering heeft zijn eigen specifieke details. Deze hebben vaak met techniek te maken, maar ook bijzonder zetwerk of materialisatie maakt regelmatig het verschil. We leggen de details graag minutieus vast. De beelden etaleren de expertise en de kwaliteit van ons werk. En helpen ons bij het bespreken en vastleggen van nieuwe kwaliteitsstandaarden voor ons architectenteam. Continu verbeteren in uitvoering.

 

Fotograaf:      

http://www.johnvangroenedaal.nl/

 

Referentie:      Drukkerij van Eerd

https://www.vaneerd.nl/

                        

Referentie:      Green Square Logistics IV

https://www.gsbc-aalsmeer.nl/green-square-logistics-iv

 

  • Deel deze pagina op