30 MAART 2023

Interieurontwerp voor LEMKEN Steketee Nederland

Space to Grow

Steketee is één van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van onkruidbestrijdingstechnologie voor precisielandbouw. Tegenwoordig maakt het bedrijf deel uit van de 7e generatie van het familiebedrijf LEMKEN en is de productiefaciliteit gevestigd in Stad aan ‘t Haringvliet. Sinds 2000 ligt de focus op intelligente cameraconcepten met plantherkenning voor automatische stuursystemen. Door de toenemende vraag is dit het moment om Steketee binnen de LEMKEN groep te faciliteren met een vernieuwde huisvesting. De nieuwe huisvesting voor machinefabriek Steketee wordt gebouwd in Dinteloord en zal worden opgeleverd eind 2023.

 

LEMKEN Blauw en Steketee Rood

Het samenbrengen van 2 merken vraagt betrokkenheid van personeel. Samen met een afvaardiging uit het directieteam en de werkgroep interieur hebben we in de zomer van 2022 tijdens diverse meetings gesproken over de invulling van de casco bouwplannen.

Gezamenlijk hebben we de ambities opgehaald. We hebben gesproken over identiteit, routing van externe bezoekers en collega’s onderling. De verbindende factor binnen de productie, het kantoor en het Agroforum (customer experience center) is hospitality. Om die reden is het type catering en het kantine concept uitgebreid uitgevraagd. Gezonde voeding mag niet ontbreken tijdens deze mooie nieuwe stap.

Op plattegrond niveau is er ruimte en privacy ontstaan rondom sanitaire groepen en pantry’s. Ondanks dat diverse teams in een open kantoorconcept gaan werken, fungeren focus- en vergaderruimtes als ruimtebrekers. De boardroom heeft een uitzonderlijke plek gekregen met zicht op, -en direct toegang tot het dakterras.

 

Ja, uiteraard duurzaam maar vooral licht & akoestisch goed!

In de basis is de huisvesting neutraal, warm en tijdloos. De entree voor personeel is als een corridor die hen begeleidt naar de personele faciliteiten in het ontwerp. Naast blauwe LEMKEN-accenten heeft Quadrant4 groen toegevoegd door middel van planten en mintgroene kleuren op industriële scheidingswanden. De stalen glaswanden geven een knipoog naar de oude industriekleur. Kantoor en ontmoetingsplekken kennen eenzelfde uitstraling en zijn akoestisch voorzien van zachte vloer-, wand- en plafondafwerking.

 

Iljan Schouten (Managing Director) aan het woord:

Onze nieuwbouw omvat productie en kantoorhuisvesting waarbij de betrokkenheid onderling nauw en samenwerkend is. Samen met Quadrant4, onze eigenaresse Nicola Lemken, de werkgroep interieur en een afvaardiging uit het directieteam hebben we het kantoorconcept voor LEMKEN / Steketee gedefinieerd. Als maakbedrijf kennen we een hoge aanwezigheid van medewerkers op de eigen locatie die we maximaal willen faciliteren. Met een blik op de toekomst moet deze werkplek fijn en aantrekkelijk zijn voor het huidige personeel en bijdragen aan het aantrekken van nieuw talent. Daarnaast kijkt Quadrant4 verder dan alleen het interieur. Zij bieden ook ondersteuning op gebied van de audiovisuele middelen en de verdere bouwkundige uitwerking.

Met elkaar kijken we uit naar het moment van ingebruikname van het pand en zijn we nieuwsgierig naar onze nieuwe manier van werken.

 

Opdrachtgever: LEMKEN / Steketee 

Architect: Bolckmans

Interieurontwerp: Quadrant4 

Projectmanagement: Drees & Sommer 

Aannemer: Heembouw      

  • Deel deze pagina op