05 JULI 2022

Het hoofdkantoor van TBV Wonen wordt gerenoveerd

Duurzaam veranderen

De eerste renovaties zijn al opgeleverd; namelijk enkele wijkkantoren van TBV Wonen. Nu werken thuis en werken in de wijk zijn voorbereid kan ook het hoofdkantoor gerenoveerd gaan worden. Aan Quadrant4 de taak om TBV Wonen te begeleiden bij het opstellen van een huisvestingsvisie, het ontwerp voor de renovatie van het hoofdkantoor en begeleiding van de realisatie van het project.

TBV Wonen is een woningcorporatie met ruim 7300 huurwoningen en is een begrip in en rond Tilburg! Ruim 100 medewerkers werken bij deze innovatieve en maatschappelijk betrokken woningbouwcorporatie. Hun betrokkenheid is gewenst tijdens het proces en dus zijn er 3 werkgroepen opgericht; Werkgroep Bouw, Techniek en Interieur.

TBV Wonen vindt een beter milieu belangrijk. Hun duurzaamheidsdoelstellingen richten zich niet alleen op hun huurwoningen, maar ook op hun eigen kantoor-huisvesting. In de verduurzaming van hun kantoor worden speerpunten uit de TBV Wonen-identiteit als uitgangspunt gebruikt, zodat het gebouw bijdraagt aan de wil om Betrokken, Aanwezig en Slagvaardig te zijn. TBV Wonen wil visueel herkenbaar zijn en een duidelijke link leggen met “het Tilburgse”. Het karakter van een woningcorporatie moet “voelbaar” zijn over alle bouwlagen aan de Spoorlaan nr. 430.

Het plan van aanpak is gesmeed en inmiddels zijn uitvoerende partijen gecontracteerd. Samen met de werkgroepen zetten we momenteel de puntjes op de i. Spoedig hopen we het definitieve beeld te kunnen presenteren.

Q4 Cirkel Maarten 430

De renovatie draagt bij aan een stuk verduurzaming en daarnaast worden hedendaagse interieur- en werkplekoplossingen gerealiseerd voor een hybride werkvorm. In het nieuwe concept is ruimte voor ontmoeten, samenwerken en aandacht voor de woonwinkel.

Het ontwerpproces is een leuk en dynamisch proces, waar ik een grote betrokkenheid en enthousiasme heb gezien bij de betrokken TBV Wonen medewerkers. Persoonlijk vind ik het erg leuk om TBV Wonen te mogen begeleiden naar hun nieuwe huisvesting

Maarten Peters
  • Deel deze pagina op