DRIVEN by dreams

In de zomer van 2024 is het zover. Dan is Oisterwijk de nieuwe thuishaven van Porsche Centrum Brabant (onderdeel van PGZ). Dit was beslist geen logische keuze. De initiële wensen van Porsche - zoals een zichtlocatie aan de snelweg werden losgelaten omdat in Oisterwijk de puzzelstukjes in elkaar vielen. Het bestemmingsplan klopte, de beschikbare grond was groot genoeg, Gemeente Oisterwijk was enthousiast en de ideeën en ambities van alle betrokkenen bij het project sloten naadloos op elkaar aan. Bart van Eijndhoven (eigenaar van de grond en het te realiseren pand), Robert van Barneveld (Business Development Directeur PGZ) en Rudy van de Water (eigenaar Quadrant4) zijn trots op het feit dat Oisterwijk straks een parel rijker is.

Robert: “De zoektocht duurde best lang. We zochten meer dan 5.000m2 en dat vind je niet makkelijk in het
Brabantse. Zeker niet als je centraal in de provincie wilt zitten, in of nabij een stad en op een zichtlocatie aan
de snelweg. Een ‘autoproduct’ wordt, in tegenstelling tot vroeger, ook niet meer toegejuicht door gemeenten. Wat jammer is, want we lopen als Porsche zelf én met dit project juist voorop als het om
duurzaamheid en innovatie gaat. Ik ben blij dat we nu op de nagenoeg perfecte plek uitgekomen
zijn.”

Bart: “Ik ben zelf al 33 jaar klant bij Porsche (Eindhoven) en hoorde van de eigenaren Ad Geerts en Luc Vanderfeesten dat ze vastliepen in hun zoektocht naar een nieuwe bouwkavel voor de realisatie van het nieuwe Porsche Centrum Brabant. Ik had zelf een stuk grond (met een bestaand pand erop) in bezit dat mogelijk geschikt zou zijn. Ik heb toen Gemeente Oisterwijk gepolst of dit een optie zou zijn en die reageerde heel positief. Zo is het gekomen. Het bestaande pand is in 2022 ontmanteld en we werken nu hard aan een prachtpand voor Porsche. Een klein gedeelte in het pand richten we anders in en neem ik in gebruik als familiekantoor.”

Open, anders en duurzaam

Rudy: “We streven naar het behalen van het duurzaamheidcertificaat BREEAM Excellent voor dit pand. Daarnaast krijgt het gebouw een prachtige, transparante uitstraling en komt er een hightech werkplaats
in. Het wordt een gebouw van de toekomst, ook kijkend naar de  functionaliteiten. VBJ Architecten, het bureau dat het pand ontwierp, heeft goed werk geleverd.”

Robert: “De nieuwe architectonische richtlijnen voor Porsche bedrijven zijn recent uitgerold.
“Destination Porsche” staat voor een andere filosofie. Als je straks bij ons binnenkomt proef je het onderscheidende. Beleving. Gastvrijheid. En openheid. Het wordt een hotspot waar je, ook als je geen auto gaat kopen, toch graag naartoe gaat. Ook komen er faciliteiten voor een bedrijfsevent of -borrel. Naast het Porsche dealerbedrijf voor Brabant huisvesten we hier de overheadmedewerkers van PGZ, het poets- en schadebedrijf en ruimtes voor motorfietsen en Bentley occasions.”

Q4 Porsche 938 Kopie

Goed functionerend bouwteam

Bart: “Ik ben vooral ook blij met het zeer goed functionerende bouwteam. We leggen alles open op tafel. Huurder Porsche die begeleid wordt door bouwadviseur John van Spanje, ik als verhuurder die ondersteund wordt door Quadrant4 en Janssen Aannemers. Het vertrouwen is groot. En Robert is een ontzettend goede kartrekker van het totale project. Dat mag ook wel eens gezegd worden.”

Rudy: “Dit is zo belangrijk. Alleen als je op deze manier samenwerkt krijg je zowel kwalitatief als financieel het beste resultaat. De adviseur van Porsche bewaakt de identiteit van het merk. Quadrant4 de duurzaamheid en kwaliteit. En ja, veel medewerkers van bij dit project betrokken bedrijven vinden het een aantrekkelijk project om aan te werken.”

Robert: “Je ziet inderdaad dat de magie van het merk Porsche overloopt in dit project. ‘Driven by dreams’.
Iedereen vindt het ontzettend gaaf hierin te participeren en zijn bijdrage te leveren.”

Blij met en trots op het resultaat

Rudy: “Voor mij zit ‘m dat vooral in het feit dat ze ons advies om te verduurzamen volledig omarmden. Daarnaast ben ik benieuwd of het echt een soort van ‘clubhuis’
wordt. Een plek waar je graag komt en dat je daarvoor of daarna even lekker gaat lunchen op De Lind in Oisterwijk. Dat zou ik persoonlijk erg leuk vinden.”

Bart: “Ik ben Porsche rijder en heb twee racende zoons bij Porsche dus natuurlijk vind ik het geweldig dat we dit in mijn woonplaats Oisterwijk realiseren. We voldeden niet aan de locatie-uitgangspunten van Porsche maar het is tóch gelukt. Da’s mooi. En weet je wat ik ook waardeer? Dat we zoveel mogelijk met lokale partners werken bij dit project.”

Robert: “Het wordt een topplek om te werken voor alle collega’s. Een state-of-the-art onderkomen dat echt bijdraagt aan plezier in en op je werk. Dat verdienen al onze harde werkers als geen ander. Dáár ben ik heel blij mee. Nog even geduld…”

 

 

 

“Je komt hier straks ook graag als je geen auto gaat kopen”