11 JULI 2023

Kantoorconcept voor Van der Velden Rioleringsbeheer B.V.

Dat is waar Van der Velden Rioleringsbeheer voor staat

Van der Velden Rioleringsbeheer is marktleider in Nederland op het gebied van complete en duurzame dienstverlening in de (afval)waterketen, en heeft ruim 55 jaar ervaring. Van der Velden heeft 17 regionale vestigingen met landelijke dekking. Dit familiebedrijf wordt geleid door de 3de generatie en is momenteel met hun hoofdkantoor gevestigd in het Brabantse Boxtel welke zal verhuizen naar Den Bosch.

“Zorgzaamheid voor het milieu is van essentieel belang voor onze toekomstige generaties”. Vanuit deze motivatie en missie ondertekende Van der Velden de “Sustainable Development Goals Charter”. Tijdens de dagelijkse werkzaamheden draagt de organisatie en haar medewerkers bij aan de 17 omschreven werelddoelen vanuit de SDG-Charter.

 

De verbindende factor

Quadrant4 en Van der Velden Rioleringsbeheer zijn met elkaar in contact gekomen via Klictet Installatieadviesbureau. De verbindende factor was de inspiratie die opgedaan werd tijdens een bezoek aan onze eigen kantoorhuisvesting, namelijk de schoenfabriek te Oisterwijk. Vanuit hier trokken we gezamenlijk op om tot een duurzaam en smaakvol kantoorconcept te komen voor het team van Van der Velden.

 

Huisstijl “Van der Velden”

Op de weg en tijdens de landelijke activiteiten zijn de gele bedrijfsvoertuigen van Van der Velden onmiskenbaar aanwezig op de diverse werken. Het is de wens vanuit de organisatie deze herkenbaarheid en eenduidigheid ook zichtbaar te maken binnen hun vastgoed. Bij binnenkomst mag direct het warme familiebedrijf voelbaar en zichtbaar zijn.

De nieuwbouw in Buren en de renovatie van het toekomstige hoofdkantoor in Den Bosch bieden hiervoor de uitgelezen kans om hierin een pilot te lanceren voor in- en exterieur toepassingen.

Logo Geel Klein

'Vervolgens heeft Quadrant 4 een deepdive gedaan naar onze huisstijl en deze vertaald naar een fris interieur.'

Veronique Broeren (Coördinator Marketing & Communicatie)

Intervisiegroep

Samen met de werkgroep hebben we het afgelopen half jaar tijdens diverse intervisies gesproken over de invulling van de bouwplannen en identiteit van Van der Velden. Vanuit deze gesprekken is de visie op huisvesting en het kantoorconcept verder doorontwikkeld en tot slot definitief gemaakt.

In de basis zal de huisvesting van Van der Velden functioneel zijn met een warme uitstraling. Uiteraard kan de accentkleur geel niet ontbreken in dit verhaal en zal op gepaste wijze toegepast worden in bijvoorbeeld maatwerkmeubilair. Wat betreft de losse inrichting wordt het aanwezige meubilair veelal hergebruikt of refurbished naar de huidig gebruikersstandaard en gewenste uitstraling. Van der Velden kent een rijke historie en is toekomstig zeer gedreven. Met behulp van diverse wallvisuals zullen deze memories en missies verteld gaan worden.

Momenteel is het projectmanagement team van Quadrant4 actief betrokken bij de bouwkundige uitvoeringen voor vestiging Buren en Den Bosch. Medio einde kalenderjaar zal vestiging Buren bouwkundig opgeleverd gaan worden. Vestiging Den Bosch volgt medio september 2023.

 

Van der Velden aan het woord

‘Al vanaf het allereerste begin wist Quadrant 4 ons goed mee te nemen in de mogelijkheden van de renovatie aan het pand in Den Bosch én de nieuwbouw in Buren. Het voormalige pand in Boxtel werd te klein en sloot ook niet meer aan bij onze behoeftes. Intern hebben we goed getoetst waar die behoeftes precies liggen, zo komen er bijvoorbeeld in het pand in Den Bosch zogeheten akoestische belcellen waar collega’s zich terug kunnen trekken voor een telefoontje of om even ongestoord te kunnen werken.

Vervolgens heeft Quadrant 4 een deepdive gedaan naar onze huisstijl en deze vertaald naar een fris interieur. Vanuit verschillende opties hebben we gekozen voor een mix van huiselijk met hout als basis. In Buren betreft het een uitbreiding van het kantoorpand, deze wordt tegenover het huidige pand gebouwd. We hebben onwijs veel zin om ons hoofdkantoor in Den Bosch, en uiteindelijk ook vestiging Buren in gebruik te nemen en ons eigen te maken.'

Veronique Broeren (Coördinator Marketing & Communicatie)

 

Locatie Den Bosch

Opdrachtgever: Van der Velden Rioleringsbeheer B.V.

Interieurontwerp: Quadrant4 

Projectmanagement: Quadrant4 

Aannemer: Dema Totaal Afbouw B.V.

 

Locatie Buren

Opdrachtgever: Van der Velden Rioleringsbeheer B.V.

Architect: Moesbergen bouwadviesbureau

Installatieadviesbureau: Klictet

Interieurontwerp: Quadrant4 

Projectmanagement: Moesbergen bouwadviesbureau

Aannemer: Bouwbedrijf Van der Helden  

  • Deel deze pagina op